Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 11.11. по 17.11.2017 року (20/11/2017 11:42)

На 46 тижні 2017 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 157 осіб. Показник захворюваності склав 8,9 на 100 тисяч населення, що на 20% нижче максимального багаторічного показника, та на рівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 95,5%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 26,6%; м'ясну продукцію – 22%; рибну продукцію – 13,3%; овочі та фрукти – 7%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 13,3%, узаконених ринках 21,9%.

В 64% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

20/11/2017 11:42


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC