Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 25.11. по 01.12.2017 року (04/12/2017)

На 48 тижні 2017 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 147 осіб. Показник захворюваності склав 8,3 на 100 тисяч населення, що на 23,8% нижче максимального багаторічного показника та нарівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 98,4%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 32%; молочну продукцію – 25,6%; рибну продукцію – 8,8%; овочі та фрукти – 5,6%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 15,2%, узаконених ринках 20%.

В 64% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

04/12/2017


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC