Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 09.12. по 15.12.2017 року (18/12/2017 14:35)

На 50 тижні 2017 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулась 161 особа. Показник захворюваності склав 9,1 на 100 тисяч населення, що на 10% нижче максимального багаторічного показника та на 21% вище середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97,8%.

Серед причин захворювань на ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 27,2%; молочну продукцію – 25%; рибну продукцію – 11,8%; овочі та фрукти – 5,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 11%, узаконених ринках 22%.

В 66,2% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

18/12/2017 14:35


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC