Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 30.12.2017 року по 05.01.2018 року (09/01/2018 13:22)

На 1 тижні 2018 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулись 140 осіб. Показник захворюваності склав 7,9 на 100 тисяч населення, що на 22% нижче максимального багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 99,2%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 26,4%; молочну продукцію – 20,8%; рибну продукцію – 14,4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 15,2%, узаконених ринках 19,2%.

В 65,6% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

09/01/2018 13:22


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC