Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Після святкування весілля до лікарні у Львові були госпіталізовані 44 особи, 3 з них - у важкому стані (18/07/2011 10:12)

За інформацією фахівців державної санітарно-епідеміологічної служби м. Львова 17 липня 2011 року було госпіталізовано 6 осіб у Львівську обласну інфекційну лікарню з діагнозом "гостра кишкова інфекція", які попередньо приймали участь у святкуванні весілля (100 осіб) в приміщенні їдальні Львівського технологічного коледжу. У цей же день, 17 липня 2011 року, ще 14 осіб, з яких 4 дітей до 15 років, було госпіталізовано у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню.

Станом на 9:00 18 липня 2011 року в інфекційному стаціонарі знаходиться 44 особи, в тому числі 7 дітей. У 4-х осіб, в тому числі 3-х дітей, спостерігається важкий стан захворювання, 1 дитина знаходиться в реанімації.

Хворим надається лікування згідно з протоколами МОЗ України, відмічається позитивна динаміка. Відібрані зразки матеріалу від усіх захворілих на бактеріологічне дослідження.

Фахівцями держсанепідслужби міської СЕС м. Львова та СЕС Сихівського району міста Львова проведена перевірка їдальні технологічного коледжу, відібрано для бактеріологічного дослідження 10 змивів, 2 зразки кулінарних виробів, зразок води питної централізованого водопостачання. З будинку осіб, що організовували весілля відібрано 17 зразків кулінарних виробів. Ймовірними факторами інфікування могли послужити продукти харчування.

Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Міністерство охорон здоров'я України звертається до громадян щодо додержання правил приготування та зберігання харчових продуктів у літній період. Не рекомендується вживати влітку кондитерські вироби з кремом власного виробництва, салати з заправкою, особливо на основі сметани та майонезу, десерти із продуктів, що швидко псуються (сметана). Необхідно дотримуватися технології приготування продуктів, не зберігати продукти в готовому вигляді.

При приготування їжі ретельно додержуйтесь правил гігієни (ретельно мийте руки, продукти). Особи, які задіяні у приготуванні їжі для масового споживання, обов'язково повинні мати довідку про стан здоров'я.

Прес-служба МОЗ України

18/07/2011 10:12


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC