Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 24.03. по 30.03.2018 року (02/04/2018 14:37)

На 13 тижні 2018 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції(ГКІ) звернулись 176 осіб. Показник захворюваності склав 9,9 на 100 тисяч населення, що на 23,8 % нижче максимального багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 28,5%; молочну продукцію – 27,2 %; рибну продукцію – 10,1 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 14,6%, узаконених ринках 16,5 %.

В 67 % випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 

02/04/2018 14:37


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC