Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 07.04. по 13.04.2018 року (16/04/2018 14:45)

На 15 тижні 2018 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 195 осіб. Показник захворюваності склав 10,99 на 100 тисяч населення, що на рівні середнього багаторічного показника.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 93,7%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну продукцію – 25,2%; молочну продукцію – 22,7%; рибну продукцію – 11,7%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 11%, узаконених ринках 18,4%.

В 70,6% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 

16/04/2018 14:45


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC