Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 14.04. по 20.04.2018 року (23/04/2018)

На 16 тижні 2018 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулась 241 особа. Показник захворюваності склав 13,6 на 100 тисяч населення, що рівні  максимального багаторічного показника (13,7).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 28,7%; м'ясну продукцію – 24%; рибну продукцію – 8,9%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 7,8%, узаконених ринках 21,9%.

В 69,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

 

23/04/2018


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC