Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 28.04.2018 по 04.05.2018 року (07/05/2018 13:54)

На 18 тижні 2018 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 222 особи. Показник захворюваності склав 12,5 на 100 тисяч населення, що на 15,5% нижче рівня максимального багаторічного показника ( 14,8).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92,3%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 26,8%; м'ясну продукцію – 22,4%; овочі, фрукти- 15%; рибну продукцію – 7,8%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 16,2%, узаконених ринках 21,8%.

В 61,5 % випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 

07/05/2018 13:54


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC