Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 19.05. по 25.05.2018 року (29/05/2018)

На 21 тижні 2018 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулись 200 осіб. Показник захворюваності склав 11,3 на 100 тисяч населення, що на 24,7% нижче рівня  максимального багаторічного показника ( 15,0).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 96,6%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 26,9%; м'ясну продукцію – 11,1%; овочі, фрукти- 21,6%;рибну продукцію – 8,8%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 13,5%, узаконених ринках 25,7%.

В 60% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 

29/05/2018


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC