Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 26.05. по 01.06.2018 року (04/06/2018 13:48)

На 22 тижні 2018 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 193 особи. Показник захворюваності склав 10,9 на 100 тисяч населення, що на 32,3% нижче рівня максимального багаторічного показника ( 16,1).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97,6%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти- 26,1%; молочну продукцію – 19,9%; м'ясну продукцію – 14,3%; рибну продукцію – 5,6%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 16,2%, узаконених ринках 16,2%.

В 67% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 

04/06/2018 13:48


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC