Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 02.06.2018 по 08.06.2018 (11/06/2018 14:25)

На 23 тижні 2018 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулось 236 осіб. Показник захворюваності склав 13,3 на 100 тисяч населення, що на рівні максимального багаторічного показника ( 13,3).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 93%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти- 23,7%; м'ясну продукцію – 21,6%; молочну продукцію – 19,5%; рибну продукцію – 8,4 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 19,5%, узаконених ринках – 19,5%.

В 58,4 % випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою.

11/06/2018 14:25


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC