Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ по Запорізькій області з 09.06.2018 по 15.06.2018 (18/06/2018 13:55)

На 24 тижні 2018 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулось 236 осіб. Показник захворюваності склав 13,2 на 100 тисяч населення, що на 18% нижче рівня максимального багаторічного показника (16,1).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92,4%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти - 22,6%; молочну продукцію – 22,6%; м'ясну продукцію – 18,5%; рибну продукцію – 10,3%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 16,4%, узаконених ринках – 17,4%.

В 63,6% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

18/06/2018 13:55


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC