Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 16.06. по 22.06.2018 року (25/06/2018 14:06)

На 25 тижні 2018 року з підозрою на захворювання  гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 305 осіб. Показник захворюваності склав 17,2 на 100 тисяч населення, що майже на рівні максимального багаторічного показника ( 17,7).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 91,9%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 28,1% ; м'ясну продукцію – 17,3%; овочі, фрукти- 18,9%; рибну продукцію – 11,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 20,9%, узаконених ринках 16,5%.

В 59,4% випадках захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

25/06/2018 14:06


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC