Захворюваність
гострими кишковими інфекціями на 52 тижні
2019 року практично на рівні минулого тижня, зареєстровано 134 випадки проти 126. Рівень захворюваності склав
7,8, що на 33,3 % нижче максимального рівня (максимальний рівень – 11,7).
Захворюваність
серед організованих дітей склала 24
випадки проти 22 на минулому тижні.
В цілому
по області лабораторно підтверджено 17,9% випадків ГКІ, із них в 37,5% - ротавірусна інфекція.
Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага приходиться на м’ясну продукцію -31%, молочну продукцію –
24,1%, рибну продукцію- 10,4%.
При цьому питома
вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного приготування та зберігання) склала 74,1%, харчових
продуктів, придбаних на узаконених ринках – 12%; на стихійних – 13,8%. 28/12/2019 14:07 |