Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Про стан здійснення держсанепіднагляду за харчовими об?єктами (13/07/2012)

В області на поточний період працюють 5728 харчових підприємств з виробництва та обігу харчових продуктів. У поточному році в порядку держсанепіднагляду обстежено 2500 об?єктів (43,6% від загальної кількості об?єктів), проведено 2650 обстежень, при 1508 обстеженнях виявлені порушення санітарного законодавства (56,9%), перевірено 7803 партії харчових продуктів обсягом 821 тонна. За виявлені порушення санітарного законодавства оштрафовано 1563 особи, призупинена експлуатація 151 об?єкта (81,2% від загальної кількості об?єктів, що закривалися в області), вилучено з реалізації 1,389 т. недоброякісних харчових продуктів, передано 3 справи до прокуратури.

Лабораторно досліджено: на мікробіологічні показники - 15194 проби (по бюджету 4897 проб), нестандартних ? 394 проби (2,6%); на фізико-хімічні показники - 7175 проб (по бюджету 3015 проб), нестандартних ? 43 проби (0,6%); на нітрати 878 проб, на токсичні елементи ? 796 проб, на антибіотики ? 241 проба, нестандартна 1 проба при досліджені на токсичні елементи (0,1%).

Найбільший відсоток нестандартних проб: по мікробіологічних показниках у Вільнянському (4%), Пологівському (3,1%) районах, м.м.Мелітополі (3,6%), Енергодарі (3,5%); по фізико-хімічних показниках: в м.Енергодарі (3,6%), Бердянському районі (7,5%).

В області у поточному році проведено 26 нарад з керівниками підприємств, що здійснюють діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів. Система НАССР впроваджена на 21 підприємстві харчової промисловості (7,2% від загальної кількості об?єктів), на 19 ? завершується робота по впровадженню системи НАССР, декларація виробника надається на 36% підприємств.

За поточний період проведена санітарно-освітня робота серед населення області з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, отруєнь грибами, ботулізму, йодозалежних захворювань ? 612 лекцій, 1379 виступів на радіо, 49 ? на телебаченні, 74 статті у ЗМІ, підготовлено 99 санбюлетенів.


Завідувачка відділення гігієни харчування

Запорізької облСЕС Н.О.Бєлічева

13/07/2012


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC