Захворюваність
гострими кишковими інфекціями на 29 тижні
2020 року зареєстровано 114 випадків. Рівень захворюваності
склав 6,6 на 100 тисяч, що
в 2,6 рази нижче середнього багаторічного рівня (середній рівень – 17,3).
В цілому по
області лабораторно підтверджено 38,6% випадків ГКІ, із них в 9% - ротавірусна інфекція.
Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага приходиться на м’ясну – 38,5%, молочну продукцію – 18,68%,
рибну продукцію – 9,9%, овочі, фрукти – 8,8%, водний фактор передачі – 6,2%. При цьому питома вага продуктів
домашнього виготовлення (неправильного приготування та зберігання) склала 72,5%, узаконені ринки – 7,7%, вулична торгівля, стихійні
ринки – 15,4%.
Групових
захворювань на ГКІ на 29 тижні року не зареєстровано 20/07/2020 |