На 30 тижні 2020 року (з 18.07
по 24.07.2020) по області зареєстровано 115 випадків. Рівень захворюваності
склав 6,7 на 100 тисяч, що в 2,8 рази нижче середнього
багаторічного рівня (середній рівень – 18,7 на 100 тисяч).
В цілому по
області лабораторно підтверджено 39% випадків ГКІ, із них в 26,7% - ротавірусна інфекція.
Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага приходиться на молочну продукцію – 24,1%, м’ясну – 21,9%, рибну
продукцію – 13,2%, овочі, фрукти – 8,8%, водний фактор передачі склав 5,8% (неорганізовані пляжі на
Азовському морі). При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення
(неправильного приготування та зберігання) склала 70,3%, узаконені
ринки – 9,9%, вулична торгівля, стихійні ринки – 16,5%.
Групових
захворювань на ГКІ на 30 тижні року не зареєстровано. 27/07/2020 15:26 |