Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Африканская чума свиней (08/08/2012 13:35)

Продовжується виконання санітарних ветеринарно-карантинних заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми в с. Камишуватка Приморського району.

Виставлені ветеринарно-міліцейські пости на шляхах при в?їзді в село, на яких організоване цілодобове чергування спеціалістів ветеринарної медицини, відділу карантинної міліції, районного відділу внутрішніх справ. Пости забезпечені шлагбаумом, дезінфекційним бар?єром, дезковриком, деззасобами, дезустановкою, приміщенням для чергових з освітленням в нічний час, в наявності питна вода та засоби особистої гігієни та захисту.

У неблагополучному пункті обладнані душеві кабіни для проведення щоденної санітарної обробки працюючих. Стоки знезаражуються в обладнаній стічній ямі. Увесь одяг та взуття знезаражуються в дезінфекційній камері. В 10-кілометровій зоні заборонено торгівлю м?ясом та іншими продуктами тваринництва на ринках.

Свиней в неблагополучному пункті умертвили безкровним методом, вивезли в спеціально об лаштовану яму та утилізували шляхом спалення, яма засипана ґрунтом. В приміщеннях для тварин проведена механічна очистка і дезінфекція згідно з інструкцією щодо профілактики та боротьби з африканською чумою. Організовані заходи щодо знищення хижих тварин, перелітної птиці, гризунів в с. Камишуватка. В зоні 10 км для контролю за дотриманням карантинних заходів організовані спеціальні ветеринарно-карантинні загони та контрольні пости ветеринарної міліції на всіх дорогах, що ведуть в територіальний простір області.

Облаштована яма для утилізації харчових відходів. Спеціалісти санепідслужби здійснюють щоденний контроль за дотриманням вимог по дезінфекції та утилізації харчових відходів із оздоровчих закладів та закладів громадського харчування.

08/08/2012 13:35


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC