Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький
обласний лабораторний центр МОЗ України» проводиться постійні моніторингові
дослідження якості питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах
та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.
Протягом зазначеного періоду на мікробіологічні показники – 52 проби, відхилень не зареєстровано, попередній тиждень відхилень не
зареєстровано, аналогічний тиждень 2019 – відхилень не зареєстровано; на санітарно-хімічні
показники – 42 проби, відхилень 14 - 33,3 % , попередній
тиждень - 19,5%, аналогічний тиждень 2019 –
29,9 % відхилень;
Відхилення встановлено у 14 пробах питної води Бердянського
району:
1. Сільські
водопроводи з водопровідної мережі (водонапірні башти):
- с.Нововасилівка НКП «Компос» №10/12 за
показниками присмак, каламутність, загальна жорсткість, сухий залишок, сульфати,
загальне залізо;
- с.Нововасилівка НКП
«Компос»№1070 за показниками присмак, каламутність, загальна жорсткість, сухий
залишок, хлориди, сульфати, загальне залізо;
- с.Роза НКП «Компос»№2-4 - присмак,каламутність,
загальна жорсткість, сухий залишок, сульфати,загальне залізо;
- с.Трояни КП «Андрівський СКГ» №1
за показниками присмак, каламутність, загальна жорсткість, сухий залишок, хлориди,
сульфати, загальне залізо;
- с.Андрівка КП «Андрівський СКГ»
№1 - каламутність, загальна жорсткість, сухий залишок, сульфати, загальне
залізо;
- с.Осипенко Осипенківської
сільської ради за показниками присмак, перманганатна окиснюваність, загальна
жорсткість, сухий залишок, хлориди, сульфати, загальне залізо;
- смт.Андріївка КП «Андріївське житлово-побутове
господарство» №112 за показниками присмак, нітрати, загальна жорсткість, сухий
залишок, сульфати;
2. Артсвердловини Луначарського комплексу КП
«Бердянськводоканал» БМР с.Азовське:
№52 за показниками присмак, загальна жорсткість, сухий
залишок, сульфати, загальне залізо, фтор;
№53 - присмак, загальна жорсткість, сухий залишок,
сульфати, загальне залізо, фтор;
№54 - присмак, загальна жорсткість, сухий залишок,
хлориди, сульфати, загальне залізо, фтор;
№55 - присмак, загальна жорсткість, сухий залишок,
сульфати,загальне залізо, фтор;
№56 - присмак, загальна жорсткість, сухий залишок,
хлориди, сульфати, загальне залізо, фтор;
№59 - загальна жорсткість, сухий залишок, сульфати,
загальне залізо, фтор;
№61 - присмак, загальна жорсткість, сухий залишок,
сульфати, загальне залізо, фтор; 28/09/2020 11:54 |