Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

МОЗ України посилює роботу щодо здійснення державного нагляду за безпечністю та якістю харчових продуктів (25/07/2013 09:08)

24 липня 2013 року під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров'я України Олександра Качура відбулась нарада з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади щодо здійснення державного нагляду за безпечністю та якістю харчових продуктів.

У засіданні взяли участь представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України, Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів.

Першочергову увагу було приділено питанню захисту громадського здоров'я, у тому числі безпеці життєдіяльності населення, яка пов'язана із якістю харчових продуктів, оскільки на сьогодні це питання є надзвичайно актуальним та пріоритетним в діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади.

"Президентом України та Прем'єр-міністром України доручено Міністерству охорони здоров'я України, Мінагрополітики, Держветфітослужбі, Держсанепідслужбі, Держспоживінспекції забезпечити здійснення ефективного державного нагляду за дотриманням вимог законодавства, у тому числі за безпечністю та якістю харчових продуктів, питної води та вжити заходів щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, – зазначив Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур. – Тому Міністерство охорони здоров'я України наголошує на необхідності швидкого реагування та здійснення відповідних заходів кожним центральним органом виконавчої влади в межах компетенції, а також координації своїх дій з метою недопущення ввезення та реалізації небезпечних харчових продуктів на території України".

Учасники наради також обговорили питання забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей за системою швидкого оповіщення про ризики щодо харчових продуктів та кормів (Європейська система – RASFF) та негайного інформування компетентних органів з метою вжиття відповідних заходів, а також розширення методологічної роз'яснювальної роботи за дотриманням безпеки харчових продуктів на підприємствах та у закладах громадського харчування, контролю суб'єктів господарювання, які мають забезпечувати належний рівень безпечності харчових продуктів.

Прес-служба МОЗ України

25/07/2013 09:08


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC