Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Стихійні ринки дають кожний третій випадок ГКІ (05/08/2013 09:02)

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) в Запорізькій області в 2013 році з початку літнього сезону знаходиться в межах багаторічних контрольних рівнів. За минулий тиждень за меддопомогою з приводу ГКІ звернулось 385 чоловік – рівень захворюваності – 21,5 – на 22 % нижчий за контрольний багаторічний.

16 % - 54 випадки ГКІ за минулий тиждень пов’язані із купанням у воді відкритих водоймищ. Звертаємо увагу, що в переважній більшості – це відпочинок у неорганізованих місцях на Азовському морі, на ріці Дніпро. Кожен п’ятий випадок гострих кишкових інфекцій пов’язаний із вживанням овочів, фруктів. Серед небезпечних продуктів - м'ясо, молоко, риба.

Кожний третій випадок ГКІ пов'язаний із вживанням харчових продуктів, що придбані на стихійних ринках.

Для профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції треба додержуватись правил особистої гігієни, вживати тільки свіжі продукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, не вживати воду з відкритих водойм, з незнайомих джерел. При приготуванні їжі треба пам’ятати про достатню температуру та час обробки сировини.

Світлана Миколаївна Кошель,

начальник епідеміологічного відділу Управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

05/08/2013 09:02


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC