Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в Запорізькій області - стабільний (13/08/2013 09:50)

За минулий тиждень за меддопомогою з приводу гострих кишкових інфекцій (ГКІ) звернулось 380 чоловік – рівень захворюваності – 21,1 – на 13 % нижчий за контрольний багаторічний.

З 16 % до 7 % (25 випадків) знизилась питома вага ГКІ, що пов’язані із купанням у воді відкритих водоймищ. Звертаємо увагу, що в переважній більшості – це відпочинок у неорганізованих місцях на Азовському морі, на ріці Дніпро.

Близько половини випадків гострих кишкових інфекцій пов’язані із вживанням овочів, фруктів, а також молока та молочних продуктів. Серед небезпечних продуктів - м'ясо, риба.

Кожний третій випадок ГКІ пов'язаний із вживанням харчових продуктів, що придбані на стихійних ринках.

Для профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції треба додержуватись правил особистої гігієни, вживати тільки свіжі продукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, на пляжах, не вживати воду з відкритих водойм, з незнайомих джерел. При купанні у воді відкритих водоймищ – не ковтати воду та застерігати від цього дітей.

Світлана Миколаївна Кошель,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

13/08/2013 09:50


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC