Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України (13/08/2013 15:12)

Про спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м. Золочів Львівської області.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області 12.08.2013 мав місце спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м. Золочів, які знаходились на весільному банкеті в кафе «Закуточок». Внаслідок цього спалаху постраждало 11 осіб, у т.ч. 3 дитини. Усього на заході перебувало близько 80 осіб.

Станом на 13.08.2013 у інфекційному відділенні Золочівської ЦРЛ знаходиться 8 осіб, у т.ч. 3 дітей, решта захворілих – у Львівській обласній клінічній лікарні, з попередніми діагнозами: «гострий гастроентероколіт», «харчова токсикоінфекція». Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Львівській області було створено групу оперативного реагування, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, для лабораторних досліджень відібрано змиви з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників закладу, хворих та контактних осіб.

Встановлено, що зазначений заклад функціонував без погодження з територіальним органом Держсанепідслужби, дозвільні документи відсутні. Працівниками ресторану було порушено технологічні процеси приготування страв і санітарно-протиепідемічний режим на підприємстві.

Підготовлено матеріали до правоохоронних органів та адміністративного суду щодо призупинення функціонування кафе «Закуточок».

Розслідування та протиепідемічні заходи тривають.

Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби України.

Про спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м. Житомир.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області серед мешканців с. Немиринці, Ружинського району, мав місце спалах гострої кишкової інфекції, внаслідок якого постраждало 42 особи, в т.ч. 6 дітей.

Станом на 13.08.2013 усі захворілі знаходяться у інфекційному відділенні Ружинської центральної лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція середньої важкості». Медична допомога хворим надається у необхідному обсязі.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Житомирській області було створено групу оперативного реагування.

За попередніми результатами встановлено, що захворілі 10.08.2013 знаходились на весільному банкеті на території приватного господарства у с. Немиринці, де всього перебувало близько 200 осіб. Усі страви було виготовлено в цьому приватному господарстві.

Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» для лабораторних досліджень у місці виникнення спалаху відібрано зразки харчової продукції, проби питної води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження хворих, контактних та осіб, які були залучені до приготування страв.

Про спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м. Черкаси.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області 05-06.08.2013 мав місце спалах гострої кишкової інфекції серед мешканців м. Черкаси, які знаходились на весільному банкеті в ресторані «Бриг», розташованому за адресою м. Черкаси, вул. Котовського, 140. Внаслідок цього спалаху постраждало 13 осіб, у т.ч. 3 дитини. Усього на заході перебувало близько 80 осіб.

Станом на 13.08.2013 у комунальному підприємстві «Черкаська міська інфекційна лікарня» Черкаської міської ради знаходиться 6 осіб, з попередніми діагнозами: «гострий сальмонельоз», «гострий гастроентероколіт невстановленого ґенезу», «харчова токсикоінфекція».

За результатами лабораторних досліджень у 6 захворілих та 1 співробітника закладу, виділено збудника захворювання - Salmonella enteritidis.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Головним управлінням Держсанепідслужби у Черкаській області було створено групу оперативного реагування, проведено санітарно-епідеміологічне обстеження ресторану, для лабораторних досліджень відібрано змиви з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників закладу, хворих та контактних осіб.

Встановлено порушення працівниками ресторану технологічних процесів приготування страв і санітарно-протиепідемічного режиму.

На адресу адміністрації ресторану направлено припис щодо призупинення його функціонування, інформацію про спалах надіслано до Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи, Департаменту охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації, голові Черкаської міської ради, прокуратури м. Черкаси.

Посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України

13/08/2013 15:12


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC