Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в Запорізькій області (19/08/2013 12:14)

Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ) в Запорізькій області в порівнянні з минулим тижнем виріс з 380 випадків до 444, приріст - 16,8%. Частота на 100 тис. населення – 24,8, на попередньому тижні – 21,2. Рівень захворюваності на 3% вищий за максимально середній багаторічний рівень (середній багаторічний на попередньому тижні – 24,1). У порівнянні з попереднім тижнем приріст захворюваності відмічено по м. Запоріжжю на 25,3% - 193 випадки проти 154, м. Бердянську – на 23,3%, м. Енергодару - на 85,7%.

Рівень захворюваності по м. Мелітополю в порівнянні з минулим тижнем знизився на 1,8%, але відмічено ріст захворюваності дитячого населення (неорганізовані діти – на 21,4%, організовані – на 50%).

Стабільно високою залишається захворюваність у приморських районах: Якимівському – приріст склав 39, 3% з показником захворюваності – 112,1 проти 80,5; Приазовському – зростання в 2 рази – 31,3 проти 20,8.

Вплив водного фактору (води відкритих водоймищ) зріс з 25 випадків до 33, на 32% та склав 7,4% причин захворюваності ГКІ. Звертаємо увагу, що в переважній більшості – це відпочинок у неорганізованих місцях на Азовському морі, ріці Дніпро.

19,4% випадків гострих кишкових інфекцій пов’язані із вживанням овочів, фруктів, 21,3% - молока та молочних продуктів. Серед небезпечних продуктів також - м'ясо, риба.

Кожний четвертий випадок ГКІ пов'язаний із вживанням харчових продуктів, що придбані на стихійних ринках.

Для профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції треба додержуватись правил особистої гігієни, вживати тільки свіжі продукти, не купувати харчові продукти на стихійних ринках, на пляжах, не вживати воду з відкритих водойм, з незнайомих джерел. При купанні у воді відкритих водоймищ – не ковтати воду та застерігати від цього дітей.

Хотлубей Дмитро Вікторович,

головний спеціаліст епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

19/08/2013 12:14


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC