Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

Інформація про санітарно-гігієнічну ситуацію в Запорізькій області за період з 23 по 27 вересня 2013 року (30/09/2013 09:53)

Головним управлінням Держсанепідслужби у Запорізькій області проводиться постійний лабораторний контроль за якістю питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За період з 23 по 27 вересня 2013 року за бактеріологічними показниками досліджено 239 проб питної води, відхилення від санітарних норм не встановлено, проти 2 % за попередній тиждень, 1,44% 2012 р. 

У житловій забудові м. Запоріжжя проводиться постійний моніторинг якості атмосферного повітря. Дослідження проводились по 15 інгредієнтам. Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин встановлено в 8 % досліджень, за попередній тиждень – 17,5 %, за аналогічний тиждень 2012 р. – 16,5 %; середній багаторічний - 20,5%.

Максимальні перевищення зареєстровано в Шевченківському районі м. Запоріжжя за вмістом пилу та фенолу в 1,1 – 1,3 рази вище граничнодопустимої концентрації.

Згідно з повідомленнями Запорізького обласного центру з гідрометеорології несприятливі метеоумови розсіювання шкідливих викидів з 23 по 27 вересня 2013 року не відмічались.

Матеріал щодо перевищень граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі направлений до Державної екологічної інспекції в Запорізькій області для вжиття заходів.

Тулушев Євген Олександрович,

начальник відділу соціально-гігієнічного моніторингу Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

30/09/2013 09:53


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC