Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня /061/ 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net. «Гаряча лінія»: 707-62-27.
«Гаряча лінія - Анти грип»: /061/ 283-17-07; 283-17-29

Вхід для користувачів

Швидкі посилання


Урядова «гаряча лінія» 0-800-507-309

ZOKC

 

За меддопомогою з приводу ГКІ звернулось 220 чоловік (30/09/2013 10:19)

Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції (ГКІ) в Запорізькій області на минулому тижні склав 12,3 на 100 тис. населення. За меддопомогою з приводу ГКІ звернулось 220 чоловік, на попередньому тижні – 215.

По причинах захворювань розшифровано 82 % випадків захворювань на ГКІ. 25 % випадків гострих кишкових інфекцій пов’язані із вживанням м'яса та м'ясної продукції, 24 % - молока та молочних продуктів, серед небезпечних продуктів є також риба та рибні продукти – 15 %.

18,4 % випадків ГКІ пов'язані із вживанням харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках, в 59 % випадків порушувались умови приготування, зберігання та вживання продуктів харчування в домашніх умовах.

В етіології ГКІ 30% займає ротавірусна інфекція.

У зв’язку з формуванням нових дитячих колективів, зниженням температури повітря, не виключена можливість раннього початку підвищення захворюваності на ГРВІ та грип, інших вірусних інфекцій, в т.ч. збудників ГКІ.

З метою профілактики хвороб, необхідно: дотримуватись правил особистої гігієни; додержуватись санітарно-гігієнічних вимог при придбанні, приготуванні та зберіганні харчових продуктів, а також вживанні їх в їжу; уникати контактів з інфекційними хворими; не переохолоджуватись.

Полякова Тетяна Станіславівна,

головний спеціаліст епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

30/09/2013 10:19


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Прес-службаІсторіяЛабораторний центрДокументиНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC