До Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я.

 Мета Всесвітнього дня здoрoвoгo харчування – залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

Правила здорового харчування:

– робити один-два корисні перекуси до та після обіду;

– вести активний спосіб життя;

– витрачати на трапезу не менше 20-30 хвилин;

– пити воду без домішок, а каву та чай пити не під час вживання їжі;

– споживати до 70 грамів рослинної олії на добу;

– їсти по 300-400 грамів овочів на добу за 4-5 порцій та 75 грамів бобів;

– споживати по 300 грамів фруктів та ягід за 2 порції на добу;

– споживати менше оброблених продуктів, в яких забагато солі, жиру та цукру;

– обирати цілозернові хліб та хлібці, макарони – з твердих сортів пшениці, а рис – нешліфований;

– вживати 2-3 рибні страви на тиждень;

– споживати кисломолочну продукцію низької та помірної жирності.

#За матеріалами ЦГЗ