
У багатьох осінь асоціюється з періодом, коли організму людини ну дуже не вистачає поживних речовин і вітамінів. Як наслідок — ми метушливо закуповуємо біодобавки та комплекси вітамінів на кожен день. Тим часом усе, що потрібно організму наразі — під рукою.
Чудове джерело клітковини, яка полегшує травлення та знижує ризики розвитку діабету, серцевих хвороб та купи інших захворювань. Також бобові багаті на фолієву кислоту (вітамін В9), яка бере участь у формуванні еритроцитів.
Гарбуз
Це скарбничка вітамінів, особливо так званого провітаміну А, який організм людини потім перетворює на вітамін А. Також гарбуз містить багато вітаміну С, клітковини, магнію та вітаміну Е.
Груші, яблука, айва
Малокалорійні, смачні, багаті на вітаміни, пектин та інші корисні фітонутрієнти. Яблука, наприклад містять кверцитин, який має протизапальну дію. А деякі дослідження вказують, що пектин запобігає розвитку хронічних хвороб, зокрема певним видам раку та розладам кишківника.
Отож осінь — точно не час для біодобавок. У матеріалі (https://inscience.io/berezhy_sebe/health/4051/) читай більше про сезонні продукти та в яких комбінаціях вони особливо смакують.
Джерело: Платформа доказової інформації про здоров’я під час війни “Бережи себе”.
