ЯК НЕ ОТРУЇТИСЯ: ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО ХАРЧУВАННЯ

Основні правила профілактики харчових отруєнь. Неналежна якість їжі та води може стати причиною серйозних захворювань.

📌 Через воду передається багато різних вірусів та бактерій:

гепатит А (так звана “хвороба Боткіна”);

— різноманітні кишкові віруси;

— холера.

Якщо можливості набирати воду в перевірених місцях з очищенням немає, необхідно:

— кип’ятити її мінімум 5–7 хвилин;

— частково очистити воду від домішок за допомогою додавання кількох таблеток активованого вугілля.

📌 Їжу потрібно піддавати значній термічній обробці, а ще слідкувати за її зберіганням у відповідних умовах.

Недосмажене м’ясо та напівсирі яйця можуть бути інфіковані збудниками.

Також слід уважно оглядати консерви:

— термін придатності;

— цілісність пакування;

— відсутність здуття.

Умови війни та окупації далеко не завжди дають змогу дотримуватися цих порад. Вибір їжі часом неможливий, і в таких випадках бажання зберегти життя буде на першому місці. Втім, краще не нехтувати будь-якою нагодою убезпечити себе — це може врятувати твоє здоров’я.

📲 Повний матеріал про правила безпечного харчування читай на сайті (https://inscience.io/en/berezhy_sebe/food-poisoning/2189/).

💻 Джерело: Платформа доказової інформації про здоров’я під час війни “Бережи себе”.