КОРИСТЬ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Сьогодні ми розповімо про таку традиційну страву, як квашена капуста. Квашена капуста полюбилася багатьом не лише за власний смак, а й за користь для організму. За вмістом аскорбінової кислоти (вітаміну С) квашена капуста перевершує навіть лимони!

Квашена капуста є унікальним продуктом, в якому одночасно містяться і пробіотики, і пребіотики, квашені (ферментовані) продукти багаті на вітаміни В, К, клітковину і мікроелементи (кальцій, магній, сірка). Завдяки способу приготування вони вже ферментовані і містять корисні мікроорганізми. Тому обов’язково включайте у свій раціон квашені продукти.

Корисні властивості квашеної капусти:
✅ нормалізує роботу кишечника,
✅ збагачує їжу білками та амінокислотами,
✅ збагачує клітини вітамінами та мікроелементами,
✅ зміцнює імунітет,
✅ захищає організм від інфекцій,
✅ знижує рівень холестерину

☝️ Але важливо знати, що:
☑️ краще віддавати перевагу продуктам, які приготовані у домашніх умовах,
☑️ при вживанні квашеної капусти треба стежити за загальною кількістю споживаної солі (менше 5 гр. на день).

#квашенакапуста #капуста