ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЗАХВОРЮВАННЯ НА COVID-19 ЗА ОСТАННІЙ ТИЖДЕНЬ на 10.01.2023

🔹 На території Запорізької області станом на 10.01.2023 зареєстровано 20 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Всього з початку епідемії в області зареєстровано 237050 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, в тому числі 19494 серед дітей (за добу – 1), 7960 серед медичних працівників (за добу –0). Померло всього 6268 хворих на коронавірусну хворобу СOVID-19 (за добу –0). Всього одужало 230626 осіб (за добу – 0).
🔹 Серед померлих – особи похилого віку та особи, які відносяться до групи ризику (мають супутні гострі або хронічні серцево-судинні та легеневі патології, вікові порушення з боку серцево-судинної системи, злоякісні новоутворення, цукровий діабет).
🔹 Активні випадки (продовжують лікуватись) – 153 особи .

🔹 Вірусологічною лабораторією ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ здійснюються лабораторні дослідження на COVID-19 методом ПЛР (полімеразно-цепна реакція) та методом ІФА (іммуно-ферментний аналіз). Крім того, лабораторні дослідження на COVID-19 (ПЛР та ІФА) також проводять інші медичні установи та приватні лабораторії.
🔹 Звертаємо увагу, що лабораторному обстеженню на COVID-19 безкоштовно підлягають хворі з підозрою на коронавірусну інфекцію, хворі на пневмонії та тяжкі гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), а також хворі з будь-якими симптомами ГРВІ.
Тому при появі симптомів ГРВІ зателефонуйте своєму сімейному лікарю, який направить на лабораторне обстеження та призначить відповідне лікування.

❗ Якщо температура тіла підвищиться вище 38 градусів та з’являться сухий кашель, утруднене дихання або ядуха – негайно викликайте «швидку» допомогу.

✅ Нагадуємо, що найбільш ефективним заходом профілактики є вакцинація. Інші заходи профілактики – дотримання карантинних обмежень, користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук.