ДОЛАЄМО АВІТАМІНОЗ РАЗОМ!

Ознаки авітамінозу залежать від того, чого саме бракує в організмі. Навіть нестача одного вітаміну може спричинити вельми неприємні наслідки: порушується утворення необхідних ферментів, обмін речовин, виникають хронічні захворювання.

Симптоми авітамінозу в першу чергу проявляються на шкірних покривах. Шкіра стає сухою, блідою, млявою, схильною до подразнення. Одночасно страждає волосся, воно виглядає млявим, сухим, січеться і випадає. На шкірі в куточках губ можуть з’являтися тріщини, що не зникають після застосування кремів, ясна пацієнтів кровоточать, пацієнтів турбують часті застуди із затяжним періодом одужання. Хворі практично постійно почуваються втомленими, роздратованими та апатичними.

☝️ Подолати цю хворобу допоможуть доступні продукти, які є джерелами потрібних вам вітамінів. Залежно від того, якої речовини не вистачає, слід збагатити свій раціон відповідними продуктами:

🔹 А – морква, якісне вершкове масло, квасоля, буряк, гарбуз і теляча печінка.

🔹 В1 – гречка, свинина, картопля (відварениа або запечена), вівсянка, горіхи і рис.

🔹 В2 – молоко, мигдаль і нежирна свинина.

🔹 В3 – яйця, риба, куряче м’ясо, арахіс, чорнослив і сир.

🔹 В5 – цільнозерновий хліб, риба та м’ясо.

🔹 В6 – печінку, висівки, пророщені зерна пшениці.

🔹 В9 – буряк, квасоля, морква, салат і зелені овочі.

🔹 В12 – яйця і кисломолочні продукти.

🔹 С – цитрусові фрукти, капуста, яблука, ківі і шипшина.

🔹 D – сир, риб’ячий жир, гриби і масло.

🔹 Р – печінка яловича, молоко і горіхи.

🔹 Морква та яйця містять вітамін А

👉 Для того щоб зберегти максимальний вміст вітамінів в продуктах, необхідно їх правильно зберігати, готувати і вживати.

Готову страву необхідно вживати відразу.

Будьте завжди здорові та бадьорі!