
Брудні руки є фактором ризику розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів. Гігієна рук дозволяє знизити рівень поширення інфекційних захворювань.
На брудних руках є велика кількість небезпечних мікроорганізмів, через це навіть незначні подряпини чи ранки можуть викликати вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо.
🔺 Найбруднішими предметами, яких щодня торкається майже кожна людина, є телефони, письмові столи, клавіатура та мишка комп’ютера, кнопки ліфта, вимикачі світла, дверні ручки та поруччя.
Більшості інфекцій, що передаються через брудні руки можна запобігти завдяки дотриманню гігієни.
РЕГУЛЯРНО МИТИ РУКИ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОВСЯКДЕННИХ МИЮЧИХ ЗАСОБІВ СЛІД:
🔷на початку та в кінці робочого дня;
🔷перед приготуванням, прийомом та роздачею їжі;
🔷після відвідування туалету або зміни підгузку;
🔷перед використанням контактних лінз;
🔷перед обробкою ран;
🔷перед прийомом ліків;
🔷після контакту з предметами чи поверхнями;
🔷після контакту з тваринами;
🔷після контакту з будь-якими біологічними рідинами (кров, слина тощо).
ПІД ЧАС МИТТЯ РУК ВАРТО ДОТРИМУВАТИСЬ ТАКОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ:
🔷Намочити руки.
🔷Нанести мило.
🔷Ретельно потерти долоні.
🔷Потерти правою долонею по поверхні лівої руки і навпаки.
🔷Потерти долоні з переплетеними пальцями.
🔷Ретельно потерти кінчики пальців.
🔷Окремо потерти великі пальці рук.
🔷Змити мило під проточною водою.
🔷Витерти руки насухо.