Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 13.03 -19.03.2015 року (23/03/2015 13:40)

Захворюваність на ГКІ: на 12-му тижні зареєстровано 175 випадків, захворюваність на рівні минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 9,8, що нижче за епідемічний поріг на 34,2 %. Серед організованих захворіло 16 дітей.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 97,4 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 27,5 %; м'ясну продукцію – 26,2 %; рибну – 10,1 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 25,5 %, узаконених ринках склала 18,1%.

У 55,7 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

23/03/2015 13:40


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC