Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 20.03 - 26.03.2015 року (30/03/2015)

Захворюваність на ГКІ: на 13-ому тижні зареєстровано 192 випадки, захворюваність на рівні минулого тижня. Показник захворюваності на 100 тис. нас. 10,7, що нижче за епідемічний поріг на 17,7 %. Серед організованих захворіло 29 дітей.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 96,9 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 36,4 %; м'ясну продукцію – 20,1 %; рибну – 10,4 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 19,5 %, на узаконених ринках склала 16,4%.

У 64,3 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

30/03/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC