Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 17.04 - 23.04.2015 року (27/04/2015 13:19)

Захворюваність на ГКІ: на 17-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 34,2 % нижче за багаторічний максимальний рівень.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,4 %. Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 24,8 %; м'ясну продукцію – 14,9 %; рибну – 7,8 %. За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 22,0%, узаконених ринках склала 21,3%.

У 56,0 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

27/04/2015 13:19


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC