Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 09.05 - 15.05.2015 року (18/05/2015 11:18)

Захворюваність на ГКІ: на 20-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 26,4 % нижче за багаторічний максимальний рівень.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 97,8 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 31,3 %; на м'ясну продукцію – 25,3 %; на овочі та фрукти – 13,4 %.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 17,9%, узаконених ринках склала 20,1%.

У 61,1 % випадки ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

18/05/2015 11:18


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC