Захворюваність на ГКІ:
на 25-му тижні показник захворюваності на ГКІ на 7,6 % нижче
максимального багаторічного рівня.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового
шляху передачі припадає 92,1 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти –
26,3%, на м'ясну продукцію – 18,9 %, молоко, молочну продукцію – 14,8 %;
на рибну – 11,4%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних
ринках – 25,1 %, узаконених ринках склала 12,0 %.
У 61,7 % випадків ГКІ пов'язані з
продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і
приготування в домашніх умовах.
Черненко
Світлана Валентинівна,
начальник
епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного
управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 22/06/2015 13:17 |