Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 26.06. – 02.07.2015 року (06/07/2015)

На 27 тижні показник захворюваності на ГКІ на 28,9 % нижче максимального багаторічного рівня.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 93,9 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молоко, молочну продукцію – 22,7 %; овочі, фрукти – 18,2%, на м'ясну продукцію – 16,8 %, на рибну – 13,3%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках склала 30,5 %, узаконених ринках - 14,8 %.

В 56,2 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

начальник епідеміологічного відділу управління організації держсанепіднагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

06/07/2015


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаІсторіяНормативні документиЛабораторний центрДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC