Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 22.08 - 28.08.2015 року (31/08/2015 11:38)

Захворюваність на ГКІ: на 35-ому тижні показник захворюваності ГКІ на рівні минулого тижня, зареєстровано 501 випадок.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 86,1 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі і фрукти - 24%; молочну продукцію – 20,9%; м'ясну – 19,4%; рибну – 10,2%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 18,4 %; узаконених ринках склала 23,2 %.

У 57 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

31/08/2015 11:38


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC