Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області за 04.09 - 10.09.2015 року (14/09/2015 11:27)

Захворюваність на ГКІ: на 37-ому тижні показник захворюваності ГКІ на рівні минулого тижня, зареєстровано 443 випадки.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового шляху передачі припадає 92,4 %.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну та м'ясну продукцію – 20,7%; овочі та фрукти - 20,2 %; рибну продукцію – 12,4%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках – 18,0 %; на узаконених ринках склала 19,9 %.

У 57,5% випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.

Черненко Світлана Валентинівна,

заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області

14/09/2015 11:27


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC