Захворюваність на ГКІ:
на 41-му тижні показник захворюваності ГКІ на рівні минулого тижня, зареєстровано 271
випадок.
Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на частку харчового
шляху передачі припадає 97 %.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м'ясну
продукцію – 24,6%; молочну продукцію – 24,1%; рибну
продукцію – 13,2 %; овочі та фрукти – 11,4 %.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних
ринках – 21,5 %; на узаконених ринках склала 14,0 %.
У 63,2 % випадків ГКІ пов'язані з продуктами харчування, які вживалися з
порушенням правил зберігання і приготування в домашніх умовах.
Черненко
Світлана Валентинівна,
заступник
начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного
нагляду – начальник відділу епідеміологічного нагляду та профілактики
інфекційних захворювань управління організації державного
санітарно-епідеміологічного нагляду Головного
управління Держсанепідслужби у Запорізькій області 12/10/2015 |