Святкування
Нового року в м. Запоріжжя та Запорізькій області минуло без епідемічних
ускладнень. Групових захворювань та
спалахів гострих кишкових інфекцій не реєструвалось.
На
53-му тижні показник захворюваності ГКІ нижче рівня минулого тижня на 27,1%, зареєстровано 151 випадок.
Відповідно до даних
епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 97%.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага
припадає на м'ясну продукцію – 27,1%; молочну – 24%; рибну – 10,1%.
За місцем придбання: питома вага харчових
продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 24%, на узаконених
ринках – 22,5%.
У 53,5% випадках ГКІ пов'язані з продуктами
харчування, які вживалися з порушенням правил зберігання та приготування в
домашніх умовах. Відділ
епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Управління
організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління
Держсанепідслужби у Запорізькій області04/01/2016 |