Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 24.12. по 30.12.2016 року (03/01/2017 14:11)

На 52 тижні 2016 року з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 159 осіб. Показник захворюваності склав 8,8 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 94,3%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 39,4%; м'ясну продукцію – 26,5%; рибну продукцію – 8,3%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 14,4%, узаконених ринках 31%.

В 53,8% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Відділ організації епідеміологічних досліджень ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України»

03/01/2017 14:11


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC