На 17 тижні 2018
року з підозрою на захворювання гострими
кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 278 осіб. Показник захворюваності склав 15,7 на 100 тисяч населення, що на 3% вище
рівня максимального багаторічного
показника ( 15,2).
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового
шляху передачі складає 87,6%.
Серед причин
захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію – 27,4%; м'ясну продукцію – 23,1 %; рибну продукцію – 7,6 %.
За місцем
придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає
14,6%, узаконених
ринках – 18,4%.
В 67 % випадках захворювання на ГКІ пов'язані з
вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
З метою
запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись
правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватись
термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною питною водою. 02/05/2018 |