На 18 тижні 2018
року з підозрою на захворювання гострими
кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 222 особи. Показник захворюваності склав
12,5 на 100 тисяч населення, що на 15,5% нижче рівня максимального багаторічного показника (
14,8).
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового
шляху передачі складає 92,3%.
Серед причин
захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію –
26,8%; м'ясну продукцію – 22,4%; овочі, фрукти- 15%; рибну продукцію – 7,8%.
За місцем
придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає
16,2%, узаконених ринках – 21,8%.
В 61,5 % випадках захворювання на ГКІ пов'язані з
вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
З метою
запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, насамперед, слід дотримуватись
правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти,
дотримуватись термінів зберігання продуктів, користуватись тільки якісною
питною водою. 07/05/2018 13:54 |