Державна установа "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб
Міністерства охорони здоров'я України"

Приймальня (061) 283-17-00, e-mail: zpoblses@ukr.net

Вхід для користувачів

Швидкі посилання



 

Захворюваність на ГКІ в Запорізькій області з 23.06. по 29.06.2018 року (02/07/2018 11:15)

На 26 тижні 2018 року з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулись 226 осіб. Показник захворюваності склав 12,7 на 100 тисяч населення, що на 24,9% нижче максимального багаторічного показника ( 16,9).

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 92%.

Серед причин захворювань на ГКІ найбільша питома вага припадає на овочі, фрукти – 24,7%; м'ясну продукцію – 21,5%; молочну продукцію – 19,4% рибну продукцію – 9%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, куплених на стихійних ринках складає 15,6%, узаконених ринках 15%.

В 69,4% випадків захворювання на ГКІ пов'язані з вживанням продуктів та страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

02/07/2018 11:15


Архів по роках: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021

Прес-службаЦентр контролю та профілактики хворобІсторіяНормативні документиОбласний центр КПХДокументиЩо необхідно знатиГромадське здоров'яНаукові матеріалиПублічна інформація
Copyright © iC