Захворюваність
гострими кишковими інфекціями на 26 тижні
2019 року нижче рівня минулого тижня на 13,6% ,
зареєстровано 164 випадки проти 190. Рівень захворюваності склав 9,5, що на 43,8% нижче максимального рівня (максимальний рівень – 16,9).
Захворюваність
серед організованих дітей склала 12
випадків проти 17 на минулому тижні.
В цілому по області
лабораторно підтверджено 37,2% випадків ГКІ, із них в 36% - ротавірусна інфекція.
Серед причин захворювань на
ГКІ найбільша питома вага приходиться на м’ясну продукцію
– 19,2%, молочну продукцію – 18,5%, овочі, фрукти – 18,5%, рибну продукцію – 11,5%.
При цьому питома
вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склала 69,2%, харчових
продуктів, придбаних на узаконених ринках – 13,8%; на стихійних – 16,9%. 01/07/2019 15:06 |