Захворюваність
гострими кишковими інфекціями на 43 тижні
2019 року на рівні минулого тижня, зареєстровано
157 випадків проти 147. Рівень
захворюваності склав 9,1, що на 29 % нижче максимального рівня (максимальний рівень – 12,8)
Захворюваність
серед організованих дітей склала 24
випадки проти 19 на минулому тижні.
В цілому
по області лабораторно підтверджено 29,3% випадків ГКІ, із них в 26% - ротавірусна інфекція.
Серед факторів передачі на ГКІ найбільша питома вага приходиться на молочну
продукцію – 28,2%, м’ясну
продукцію -22,9%, рибну продукцію-
8,4%, овочі, фрукти – 6,9%.
При цьому питома
вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного приготування та зберігання) склала 71%, харчових
продуктів, придбаних на узаконених ринках – 13%; на стихійних – 16%.
28/10/2019 11:46 |